Kategorier
Skyltar & Dekor

En dekor som för tankarna till sol och bad

Inför sommaren tänker många butiker till kring sin dekor. Hur gör man egentligen för att föra kundernas tankar till varma dagar, sol och härligt salta bad?

Nästan alla butiker, som inriktar sig på försäljning till privatpersoner, värnar om hur butiken upplevs av kunderna. Man skapar snygga reklamkampanjer, inspirerande skyltfönster och placerar butikens varor på ett sätt som ska inspirera och i bästa fall locka till köp. Att en butik är trevlig att befinna sig i är ofta A och O för att försäljningen ska bli lyckad.

För att ytterligare smycka sin butik kan den som äger butiken satsa på någon form av extra dekor. Kanske väljer man att sätta upp självhäftande film på rutorna och på så vis sprida exempelvis ett reklambudskap, eller så smyckar man butiken i stort för att få till en viss typ av stämning. Det är till exempel vanligt att dekorera sin butik efter säsong och exempelvis belysa jul och sommar.

Så får man till sin dekor

När graderna börjar stiga utomhus och blommorna knoppar är det smart att växla dekor till en somrig variant i sin butik. Varför inte ställa in en solstol, eller en palm i butiken för att ge affären en tropisk känsla? Ackompanjerat med ett somrigt skyltfönster kan denna dekor bli en riktig snackis och något som lockar kunder att ta sig en titt.

Även blommor av olika slag kan höja känslan av sommar i butiker. Som butiksägare bör man dock ta hänsyn till allergiker och satsa på blomsterarrangemang i plast, tyg eller papper, alternativt blommor som inte avger någon doft. Självklart vill man inte skrämma bort kunder som har svårt att vistas i lokaler där det finns levande snittblommor. Idag finns det gott om blommor till dekor som ser väldigt verkliga ut trots att de inte är äkta.